08
jan

9 heta logo-trender under 2018

Vilka logotyp- och varumärkesdesigntrender kommer definiera 2017? Idag skådar vi in i framtiden mot nio populära logotyptrender. Från förenkling till unik typografi till animation, detta är vad vi förutser blir de heta trenderna i det nya året.Vilka logotyp- och varumärkesdesigntrender kommer definiera 2017? Idag skådar vi in i framtiden mot nio populära logotyptrender. Från förenkling till unik typografi till animation, detta är vad vi förutser blir de heta trenderna i det nya året.

1. Brutna bokstäver

Stenciler? Sprayfärg? Inte riktigt. Under 2017 kan vi förvänta oss att designers tar de brutna bokstavsformerna långt bortom deras utilitaristiska natur. Stenciler? Sprayfärg? Inte riktigt. Under 2017 kan vi förvänta oss att designers tar de brutna bokstavsformerna långt bortom deras utilitaristiska natur. Ta Scala-loggan som exempel. Scala är en fondrådgivningsbyrå som marknadsför sin förmåga att lyfta andra företag. Designers på designbyrån Bond tog idén om att lyfta andra och bröt bokstaven A i Scala för att skapa en uppåtgående diagonal linje. Trenden med brutna bokstäver slutar inte där. Pentagram bryter bokstaven O i Open View för att visuellt kommunicera öppenhet, och Bravo använder brutna bokstavsformer i Fuzzie-loggan, som en antydan om sömmarna på en teddybjörn.

 9 hot logo design trends for 2017 hot logo design trends First Design Studio logo design trends


2. Förenklade former

Det finns stökiga människor och det finns prydliga människor. Vi älskar båda sorterna, men om logotyp- och designtrenderna indikerar något är det dags att göra plats för det prydliga.Det finns stökiga människor och det finns prydliga människor. Vi älskar båda sorterna, men om logotyp- och designtrenderna indikerar något är det dags att göra plats för det prydliga.I de senaste omprofileringarna för Mastercard och Airbnb, bytte man ut de visuellt överlastade designerna mot strömlinjeformade, enkla designer. Förutom i omprofileringar dyker också förenklade former upp i nya logotyper. Ta, till exempel, den extremt minimalistiska och luftiga märkesdesignen av The Athens Recorder, eller Labors prydligt organiserade logotyp och förpackningar.

First Design Studio 9 hot logo design trendslogo design trendshot logo design trends First Design Studio 9 hot logo design trends logo design trendslogo design trends


3. Beskär

En lärdom från den välrenommerade grafiska designern Paul Rand var att fråga oss själva hur man visar så lite som möjligt samtidigt som man ändå kommunicerar ett meddelande. Till exempel: Hur mycket av bokstaven Y behöver man faktiskt visa för att betraktaren ska veta att det är ett Y? Svaret är: mindre än du trodde. Att beskära är ett sätt att implementera idén om subtraktion, och det kommer tillbaka stort. En lärdom från den välrenommerade grafiska designern Paul Rand var att fråga oss själva hur man visar så lite som möjligt samtidigt som man ändå kommunicerar ett meddelande. Till exempel: Hur mycket av bokstaven Y behöver man faktiskt visa för att betraktaren ska veta att det är ett Y? Svaret är: mindre än du trodde. Att beskära är ett sätt att implementera idén om subtraktion, och det kommer tillbaka stort. Designbyrån Casa Rex använde beskärning för att skapa en signaturstil för livsstils- och kulturmärket Risca Faca. Triboro beskärde delar av Punk-loggan så de till och med hamnade utanför sidan (helt och hållet punk!). Till sist, Experimental Jetset och Pentagram hoppade på klipp-tåget med varumärkesdesigner som spiller över i den tomma ytan bortom det tryckta materialet.

  hot logo design trends  logo design trends First Design Studio 9 hot logo design trends hot logo design trends


4. Förenkling av färgpaletten

Har du märkt att det blir mindre och mindre färg i logotyper på den senare tiden? Om inte, är det kanske för att enklare färgpaletter faktiskt skapar en känsla av mer färg! Denna reduktionistiska designmetod ger varje färg större plats att skina på. Har du märkt att det blir mindre och mindre färg i logotyper på den senare tiden? Om inte, är det kanske för att enklare färgpaletter faktiskt skapar en känsla av mer färg! Denna reduktionistiska designmetod ger varje färg större plats att skina på. Chase skapade ett lättigenkännligt blått fält i deras logotyp för Blinkbox. Pentagram gjorde detsamma med färgen röd i Film Independent. Samtidigt utvecklade DIA en spännande analog färgpalett med två toner för Tomorrow International, och Hey Studio designade en minnesvärd regnbåge av sex, klara, mättade färger.

logo design trends First Design Studio 9 hot logo design trends  hot logo design trends  logo design trends


5. Fotografisk struktur

Här är något nytt: abstrakta fotografiska strukturer i logotyp- och varumärkesdesign. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att göra märket mer personligt, och det finns många designer idag som gör det riktigt bra. Här är något nytt: abstrakta fotografiska strukturer i logotyp- och varumärkesdesign. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att göra märket mer personligt, och det finns många designer idag som gör det riktigt bra. Titta på Franklyns logotyp för utställningen med Cherchez la Femme. Vi ser en fotografisk antydan av gräs, blommor och rök, som kulminerar i en helt unik abstrakt bild.Utöver det hittar vi Mucho Valdeuvas logo som använder ett fotograferat trämönster för att framkalla en rustik känsla, medan Hey's märkesdesign för ArtFad går till extremerna genom att skapa geometriska figurer som ramar in skiftande former av fotografiska strukturer. (Sa någon geometri?)

logo design trends hot logo design trends  First Design Studio 9 hot logo design trends


 6. Geometri

Geometri har förmodligen trendat sedan innan du föddes, men det betyder inte att vi inte kan prata om sätten som designers tar geometrin till nya höjder idag. Geometri har förmodligen trendat sedan innan du föddes, men det betyder inte att vi inte kan prata om sätten som designers tar geometrin till nya höjder idag. Designers på Spin använde en svagt böjd linje, sammanfogad i 90-graders vinklar, för att konstruera en geometrisk logotyp för Dig Delve. Användningen av former syns i Charlie Smith Designs logotyp för Street Kitchen och A Practice for Every Day Lifes logo för Performa 15. Samtidigt är Wallpaper Stores märke en enkel röd cirkel över ett repetitivt geometriskt mönster.

First Design Studio 9 hot logo design trends logo design trends hot logo design trends  First Design Studio 9 hot logo design trends


7. Handritat

Låt oss fastslå: att överföra handgjorda designer till datorer har alltid varit en utmaning, som krävt skanners, USB-tavlor, vektorkonvertering och ännu mer. Varför bekymra sig med allt detta när du bara kan skapa en kreativ digital design? Svaret har på senare tid hamnat i fokus: Handritade designer känns fräscha, trygga, humana och jordnära – och de är värda ansträngningen! Låt oss fastslå: att överföra handgjorda designer till datorer har alltid varit en utmaning, som krävt skanners, USB-tavlor, vektorkonvertering och ännu mer. Varför bekymra sig med allt detta när du bara kan skapa en kreativ digital design? Svaret har på senare tid hamnat i fokus: Handritade designer känns fräscha, trygga, humana och jordnära – och de är värda ansträngningen! Typografin i Byron-loggan använder den handritade stilen i de sammanhängande illustrationerna, och skapar en välkomnande, jordnära estetik. Samma estetik syns och känns också i Grand Banks- och Moi Helsinki-loggorna. I kontrast fångar den ”vandaliserade” Nike-logotypen känslan av tuffare gatugraffiti och konst i NYC. Inga av dessa känslor hade kunnat fångas lika bra i en helt digital design.

logo design trends hot logo design trends  First Design Studio 9 hot logo designs logo design trends


8. Mönster och upprepningar

Människor brukar dras åt det bekanta, och ett enkelt sätt att framkalla den känslan med design är genom mönster och upprepningar.  Franklyn utvecklar symbolen för Capsule och skapar ett helt Capsule-mönster. Made by Alphabet presenterar ett enkelt, blått, geometriskt mönster för varumärkesdesignen av Dressing the Screen. Spin förnyar den tidigare Ministry of Sound-loggan till ett upprepande mönster som leker med bokstaven M. Människor brukar dras åt det bekanta, och ett enkelt sätt att framkalla den känslan med design är genom mönster och upprepningar.  Franklyn utvecklar symbolen för Capsule och skapar ett helt Capsule-mönster. Made by Alphabet presenterar ett enkelt, blått, geometriskt mönster för varumärkesdesignen av Dressing the Screen. Spin förnyar den tidigare Ministry of Sound-loggan till ett upprepande mönster som leker med bokstaven M. Skapa förtrogenhet kring ditt varumärke med upprepande mönster och designer som kunden aldrig kommer glömma.

logo design trends First Design Studio 9 hot logo designs hot logo design trends


9. Delar i rörelse

Vi sparade det bästa till sist! En av de mest spännande trenderna på vår radar är varumärkesdesign som introducerar varianter av tryckta material och webbaserade animerade GIFs i logotypdesignen. Lägg märke till hur de pusselliknande rektanglarna i Cha.ology-loggan glider in i olika positioner, vilket skapar ett brett urval av låsta logos för olika användningsområden. På liknande sätt ändrar DNA-markörerna i 23andMe-loggan färg och position hela tiden i varumärkesdesignen. Vi sparade det bästa till sist! En av de mest spännande trenderna på vår radar är varumärkesdesign som introducerar varianter av tryckta material och webbaserade animerade GIFs i logotypdesignen. Lägg märke till hur de pusselliknande rektanglarna i Cha.ology-loggan glider in i olika positioner, vilket skapar ett brett urval av låsta logos för olika användningsområden. På liknande sätt ändrar DNA-markörerna i 23andMe-loggan färg och position hela tiden i varumärkesdesignen. Var inte rädd att röra dig under 2017!

   hot logo design trends   First Design Studio 9 hot logo designs

Share this post